Rudi Visser

Mijn naam is Rudi Visser en ik ben inmiddels ruim 30 jaar tenniscoach op het hoogste niveau. Ik heb gewerkt voor o.a. de KNLTB, eredivisionist ELTV, Evert Tennis Academy en de ITF en heb onder andere samengewerkt met coaches zoals Nick Bollettieri en Rick Macci. Voor de ITF heb ik meer dan 10 jaar gereisd als travelling coach, met de meest talentvolle jeugdspelers ter wereld (voornamelijk uit het voormalig Oostblok). Vele spelers hebben jeugd Grand Slam titels en de top 100 van de ATP/ WTA ranking behaald zoals bijvoorbeeld Grigor Dimitrov met tot op heden een 8ste positie als hoogste ATP ranking.

Als tenniscoach heb ik gewerkt op alle grote jeugdtoernooien wereldwijd, de ITF-tour, de WTA-tour en alle Grand Slams. Deze kennis en ervaring zijn de basis van mijn coaching om van jongs af aan de internationale jeugd top in iedere leeftijdscategorie tot en met de de pro-tour te bereiken.

Het werken met tennisspelers uit het voormalige Oostblok, coaches uit verschillende landen en tennisspelers over de gehele wereld hebben mij inzicht in veel verschillende culturen gegeven. Dit inzicht neem ik mee in de opleiding bij Mental Vision Tennis Academy.

Naast de zeer rijke ervaring als tenniscoach heb ik vanwege mijn grote interesse in menselijk gedrag, een opleiding psychologie gevolgd en ben gediplomeerd mindfulness coach. Deze interesse loopt als een rode draad door mijn leven.  De kennis van het menselijk gedrag gecombineerd met mijn rijke tenniservaring heeft mij geïnspireerd tot het schrijven van het manuscript “Tennis, het leven in het klein”.

Op verzoek heb ik artikelen geschreven voor verschillende tennisbladen en heb ik lezingen in het buitenland gegeven.