Mentale training

Onze slogan is ‘we support your mind’ en dat is niet zonder reden! Er wordt vaak gezegd en geschreven dat het tennisspel een mentaal spel is maar dit aspect wordt zelden getraind.

Op een zeker moment is het mentale aspect het meest doorslaggevende element van het spel. Een speler kan alleen succesvol zijn met een gedegen mentale opleiding van jongs af aan met ondersteuning van het thuisfront.

Om deze reden is de mentale vorming in iedere training bij Mental Vision Tennis Academy een essentieel onderdeel. Gedachten zijn het enige onderdeel waar een speler volledig controle over kan hebben maar dit vergt training. Training zowel op de tennisbaan als naast de tennisbaan.

Als je nooit geleerd hebt hoe je met tegenslagen moet omgaan en begrippen als loslaten, accepteren, geduld, doorzettingsvermogen en werklust losse woorden zijn, zonder juiste invulling, dan kan je dit niet toepassen in een wedstrijd. Deze vaardigheden zal je geleerd moeten hebben in een training.

Dezelfde begeleiding geven wij aan ouders. Als ouder van een kind, wat op hoger niveau gaat tennissen, wil je een kind op de juiste wijze begeleiden. Vaak doen ouders dit intuïtief maar waarom zelf het wiel uitvinden? Bij Mental Vision Tennis Academy leert u van experts en de andere ervaren ouders.

Er zijn veel Academies waar tennistechniek geleerd kan worden maar er zijn er weinig waar het mentale aspect zo naar voren komt als bij Mental Vision Tennis Academy.